عبور از ناترازی انرژی با همکاری دولت و بخش خصوصی میسر می‌شود

نایب‌رئیس اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه حل مسئله ناترازی انرژی با همکاری مشترک دولت و بخش خصوصی ممکن است، گفت: رفع ناترازی یک هدف مشترک میان بخش خصوصی و ارکان اقتصادی کشور از جمله دولت و مجلس است و برای حل آن باید فضای سرمایه‌گذاری را در حوزه انرژی جذاب کنیم.

پیام باقری، با اشاره به هدف‌گذاری کشور برای تحقق رشد ۸ درصدی در اقتصاد کشور افزود: رشد ۸ درصدی افقی برای کشور ترسیم می‌کند که می‌تواند به عنوان یک پیشران نتایج و عوایدی خوبی برای کشور رقم بزند؛ تولید و ساخت داخل، حل مسائل مربوط به معیشت مردم، اشتغال‌زایی و… از جمله مباحثی هستند که رشد ۸ درصدی بر روی آن‌ها تاثیرات ویژه‌ای دارد. بنابراین باید همه ارکان اقتصادی کشور بسیج شوند و در حمایت از بخش خصوصی قدم بردارند تا بتوانیم این مهم را محقق کنیم.

رئیس سندیکای صنعت برق ایران با اشاره به ظرفیت‌های کشور در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر تصریح کرد: ۳۰۰ روز در سال آفتاب داریم که یک ظرفیت بسیار خاص و ویژه برای ما است؛ همچنین کریدورهای بادی خوبی داریم که می‌توانیم از آن بهره‌مند شویم. در این زمینه ظرفیت تکنیکال برای ایجاد و استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر داریم و باید این ظرفیت‌ها به بهترین شکل استفاده کنیم.

باقری با اشاره به موضوع ناترازی انرژی در کشور گفت: در پیک سال جاری بالغ بر ۱۷ هزار مگاوات ناترازی داشتیم و عبور از این شرایط هدف مشترکی است که باید با همکاری دولت و بخش خصوصی محقق شود. به عنوان نماینده بخش خصوصی می‌گویم که باید فضای سرمایه‌گذاری را در حوزه انرژی جذاب کنیم و برای رفع این ناترازی انرژی در کشور باید سرمایه‌گذاری به اندازه کافی در حوزه تولید انجام شود.

او ضمن ارائه راهکار برای جبران ناترازی انرژی در کشور عنوان کرد: یکی از مهم‌ترین مسائلی که می‌تواند برای عبور از ناترازی به ما کمک کند توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر است و این مساله باید به صورت جدی در دستور کار قرار گیرد.

نایب‌رئیس اتاق ایران با بیان اینکه حضور سرمایه‌گذاران در این عرصه جز با ترسیم یک محیط جذاب و ایمن برای سرمایه‌گذاران فراهم نخواهد شد، خاطرنشان کرد: بازار پول و سرمایه و صندوق توسعه ملی باید به رفع پیچیدگی‌ها و بروکراسی برای تأمین منابع مالی توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر کمک کنند و به حل این مسائل توجه ویژه داشته باشند تا برای جذب منابع بتوانیم از ظرفیت‌های داخلی و خارجی بهره‌مند شویم.

منبع: اتاق بازرگانی ایران